nieuws

bouwfonds germany residential fund ii cv geplaatst

Financieel

Alle participaties in Bouwfonds Germany Residential Fund II CV zijn geplaatst.

In totaal is 16,47 miljoen euro geplaatst in de vorm van 1.098 participaties van 15.000 euro. Het fonds heeft belegd in een goed gespreide woningportefeuille met een aantrekkelijk rendement in combinatie met een relatief laag risico. Het verwacht gemiddeld totaal rendement bedraagt 9,2 procent per jaar na belastingen, over een verwachte looptijd van ruim tien jaar. De inschrijving is inmiddels gesloten.De grote belangstelling voor het fonds is te verklaren door de omvangrijke vraag naar goede vastgoedbeleggingsalternatieven. Bovendien is de Duitse woningmarkt een van de meest interessante vastgoedbeleggingsmarkten in Europa. Enerzijds staan daar de prijzen op een historisch laag niveau, anderzijds zal de vraag naar Duitse woningen in de toekomst naar verwachting toenemen. Het fonds is de opvolger van de in 2005 succesvol geïntroduceerde Bouwfonds Germany Residential Fund CV. Bouwfonds Germany Residential Fund II CV is een initiatief van Bouwfonds Asset Management. Bank Insinger de Beaufort NV is mede-initiatiefnemer.

Reageer op dit artikel