nieuws

Bouwfonds Asset Management lanceert parkeerfonds

Financieel

Bouwfonds Asset Management opent begin volgend jaar een nieuw parkeerfonds in nauwe samenwerking met Vinci Park, onderdeel van de Franse multinational Vinci.

Het fonds zal zich richten op beleggingen in Europese parkeergarages en krijgt een omvang van 300 miljoen euro. Het fonds zal openstaan voor internationale institutionele beleggers. Het fonds gaat Bouwfonds European Real Estate Parking Fund heten en zal worden opgezet en gemanaged door Bouwfonds Asset Management. Vinci Park zal optreden als operator van de parkeerfaciliteiten, maar niet op exclusieve basis. Vinci Park maakt onderdeel uit van het Franse Vinci, een bedrijf dat zich primair richt op de bouw. Vinci Park beheert op dit moment parkeergarages in twaalf landen (waaronder Canada, Hongkong, België, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland) met in totaal 800.000 parkeerplaatsen. Het bedrijf is al veertig jaar actief met parkeergarages en parkeerfaciliteiten en verzorgt ook het hele proces: van ontwerp, bouw, financiering tot exploitatie. In Nederland heeft Vinci Park nog geen parkeergarages.     

Reageer op dit artikel