nieuws

bezettingsgraad hotels met 2,8 procent gestegen

Financieel

De bezettingsgraad van de Nederlandse hotels is in 2005 in vergelijking met 2004 gestegen met 2,8 procent tot 69 procent, zo blijkt uit cijfers van de HotelBenchmark TM Survey van Deloitte.

Het totaal aantal hotelkamers steeg het afgelopen jaar van 24.565 tot 24.854, terwijl de kamerhuurprijs gemiddeld steeg met 1,4 procent. De bezettingsgraad steeg het afgelopen jaar vooral in Rotterdam: plus 11,4 procent. Met bezettingsgraadpercentages van plus 2,4 procent en plus 3,4 procent deden ook de hotels in Amsterdam respectievelijk Amsterdam Schiphol het afgelopen jaar goede zaken. In Den Haag daalde de bezettingsgraad echter met 0,7 procent. Hoewel ook in Rotterdam de kamerprijs gemiddeld met 0,8 procent daalde, gingen de kamerprijzen in Den Haag met min 6,2 procent flink achteruit.

Reageer op dit artikel