nieuws

Beurs Rotterdam boekt eerste halfjaar 2004 meer winst

Financieel

Het nettoresultaat na belasting van de Beurs Rotterdam, eigenaar van het Beurs – World Trade Center, is in vergelijking met het eerste halfjaar van 2003 gestegen met 443.

00 euro naar 1,5 miljoen euro. De bedrijfsopbrengsten stegen met 546.000 euro naar 8 miljoen euro. De bedrijfskosten namen ondanks deze aanzienlijke omzetstijging af met 78.000 euro tot 5 miljoen euro.In het eerste halfjaar van 2004 is de derde fase van het vier jaar durende renovatieplan van het beursgebouw, met een investering van totaal ongeveer 25 miljoen euro, afgerond. De hoofdentree van het gebouw is volledig gerenoveerd en er is op drie plaatsen bij de hoofdentree horecaruimten gerealiseerd. Vooral in deze gebieden is het doel van de renovatie zichtbaar, namelijk het gebouw ‘terugbrengen’ in de oorspronkelijke staat. Los van de renovatie heeft een aanzienlijke verbouwing plaatsgevonden in de Beurshal van het gebouw waar op dit moment Digital Port Rotterdam (Kenniscentrum voor ICT voor het midden en kleinbedrijf) en de ‘vernieuwde’ Assurantiebeurs zijn gevestigd. Tegelijkertijd zijn in deze periode de plannen om nieuwe winkelpuien en luifels rondom het gebouw aan te brengen verder uitgewerkt. De uitvoering begint als de vergunningen binnen zijn. Naar verwachting zal het nettoresultaat na belasting over geheel 2004 belangrijk hoger uitvallen dan over 2003 door hogere huuropbrengsten bij kantoren en winkels en een hogere omzet bij het Beurs – WTC Congres Centrum. Ook besparingen op de bedrijfskosten spelen een rol in deze verwachting.     

Reageer op dit artikel