nieuws

beter vastgoedrendement nedlloyd pensioenfonds

Financieel

Nedlloyd Pensioenfonds heeft vorig jaar op zijn vastgoedportefeuille een rendement geboekt van 8,8 procent.

Dat is meer dan het rendement over 2004, maar ligt nog altijd onder de prestaties van de benchmark (10,4 procent). De waarde van de portefeuille groeide met 7 miljoen euro tot 222 miljoen euro. In het verslagjaar werd een bedrijfspand in Hardenberg aan gekocht ter waarde van 3,1 miljoen euro. Verkocht werden twee woningen in Badhoevedorp, een kantoorgebouw in Zwolle en een bedrijfspand te Zeist. Bij taxatie aan het eind van het boekjaar vond een positieve herwaardering plaats van 1,6 miljoen euro (2004: 1,2 miljoen euro). De leegstand daalde in 2005 naar 1,3 procent tegenover 2,3 procent in 2004. Zoals bekend doet het pensioenfonds zijn directe vastgoedportefeuille in de verkoop. Belangrijkste object is het 20.000 m2 omvattende winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht.

Reageer op dit artikel