nieuws

beter resultaat azl winkels

Financieel

AZL Vastgoed Winkels heeft over 2005 goede resultaten laten zien.

Het fondsrendement kwam met 8,6 procent niet alleen boven de prognose uit, maar ook ruim boven het rendement van 6,5 procent dat over 2004 werd gerealiseerd. De portefeuille is gegroeid naar een omvang van 46,1 miljoen euro, onder meer door aankoop van winkelcentrum De Gaard in Utrecht. De kwalitatieve verbetering van de portefeuille komt volgens de beheerder vooral in het indirecte rendement tot uiting van 2,1 procent (2004: 0,9 procent negatief).Het directe rendement is in 2005 gedaald naar 6,5 procent, onder andere door een toename van de leegstand. Voor dit jaar verwacht het fonds opnieuw een groei van de portefeuille. Daarbij richt het fonds zich op de aankoop van grotere supermarkten en van objecten in middelgrote stads- en wijkwinkelcentra.

Reageer op dit artikel