nieuws

‘beheerder vastgoed mixfonds verantwoordelijk’

Financieel

Participanten in het Vastgoed Mixfonds kunnen de beheerder aansprakelijk stellen voor teleurstellende resultaten.

De beheerder, WVN Management, had in 2002 moeten inzien dat het beëindigen van het fonds de beste optie was voor de deelnemers. Dat schrijft advocaat Jurjen Lemstra in een advies, dat maandag werd gepubliceerd.De financiële schade voor de deelnemers is volgens Lemstra in de periode tussen 2002 en 2004 ontstaan. In december van 2004 werd uiteindelijk besloten het Vastgoed Mixfonds te liquideren. De advocaat schat dat de schadeposten in ieder geval een bedrag van 500.000 euro tot 700.000 euro vertegenwoordigen.Lemstra ziet bovendien mogelijkheden om de beheerder van het fonds verantwoordelijk te stellen voor een vastgoedtransactie in Rijswijk die de deelnemers veel geld heeft gekost. WVN Management is in het boekenonderzoek ‘vergaand’ tekortgeschoten. Het schadebedrag hiervan kan oplopen van 4 tot 5 miljoen euro.Opmerkelijk is dat het advies van Lemstra door WVN Management is gepubliceerd. Het verscheen maandag op de website van het Vastgoed Mixfonds. De participanten hadden dat geëist. Teleurgestelde participanten laken de rol die WVN Management heeft gespeeld binnen het vastgoedfonds. Honderden deelnemers in het Vastgoed Mixfonds werden in het verleden binnengehaald door deze beheerder, wat volgens ontevreden beleggers leidde tot een ongewenste dubbelrol aan de top van het bedrijf.

Reageer op dit artikel