nieuws

bedrijf wil aanbetaling corio niet teruggeven

Financieel

Vastgoedbelegger Corio krijgt een aanbetaling van 46,8 miljoen euro van de Italiaanse projectontwikkelaar Gruppo Barletta niet terug.

Dat heeft Gruppo Barletta woensdag laten weten. De twee bedrijven zijn al enige tijd verwikkeld in een conflict over de bouw van een winkelcentrum bij Napels. Barletta reageerde op uitlatingen die Corio in februari over de ruzie deed. Corio stelde dat de Italianen te laat zijn met de oplevering van het winkelcentrum en achter zijn rug om zelf naar huurders voor de winkels zochten. Barletta zegt nu het contract met Corio als verbroken te beschouwen ‘wegens tekortkomingen’. Corio laat de bouw van het complex over aan de Italianen, omdat het daarvoor zelf geen vergunning heeft. Zoals gebruikelijk bij dit soort contracten neemt de opdrachtgever het project na afronding over voor een eerder overeengekomen prijs. Volgens de Italianen gaat het om een koopsom van 165 miljoen euro. Corio wil het bedrag niet bevestigen. Corio liet woensdag weten dat het geen financiële schade lijdt door het conflict, omdat er ‘zekerheden’ bestaan voor het bedrag. Corio vindt de situatie ‘vervelend’ maar is nog steeds van plan het winkelcentrum van de Italianen over te nemen zodra het klaar is. ‘Deze publicatie verandert in geen enkel opzicht de zienswijze van Corio, noch van haar juridische adviseurs betreffende Corio’s positie in deze zaak, die als sterk wordt beschouwd ook ten opzichte van de vorderingen van Corio op de Barletta Group. De zaak is onderwerp van verschillende rechtszaken die Corio met vertrouwen tegemoet ziet’, aldus Corio in een verklaring.

Reageer op dit artikel