nieuws

bam investeert ruim 50 miljoen in schots vastgoed

Financieel

HBG Properties, de Britse vastgoedonderneming van Koninklijke BAM Groep, heeft voor een bedrag van ruim 50 miljoen euro twee vastgoedprojecten in Schotland verworven.

n het centrum van Glasgow heeft HBG Properties een winkellocatie gekocht op de hoek van Buchanan Street en Argyll Street. De koopsom bedroeg 45 miljoen euro. Het merendeel van de 5.800 m2 grote locatie is langjarig verhuurd. HBG Properties zal de locatie de komende tijd vernieuwen en verbeteren. Buchanan Street geldt als een van de sterkste winkellocaties van het Verenigd Koninkrijk.Tevens heeft HBG Properties op het kantorenpark Haymarket Yards in Edinburgh het laatst beschikbare bouwterrein verworven voor een koopsom van ruim 5 miljoen euro. In oktober 2006 wordt begonnen met de bouw van ongeveer 3.500 m2 kantoorruimte. Voor dit kantoorgebouw zijn nog geen huurders gevonden. Initieel vergt de bouw van het kantoor een investering van ongeveer 7 miljoen pond.

Reageer op dit artikel