nieuws

bam handhaaft dividend op 40 cent

Financieel

Koninklijke BAM Groep handhaaft zijn dividend op 40 cent per aandeel ondanks de problemen bij de Duitse dochter Ways & Freitag Schlüsselfertigbau.

In verband met het 115 miljoen euro omvattende verlies in Duitsland, gaf het bouw- en vastgoedconcern op 20 november een winstwaarschuwing. BAM verwacht over 2006 een nettowinst van ongeveer 130 miljoen euro te behalen. Dat meldt BAM in een toelichting op de resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar. De omzet bedroeg 5,8 miljard euro (2005: 5,3 miljard). De toename komt mede voort uit de financiële consolidatie per 1 februari van de deelneming AM. Vastgoedontwikkelaar AM opereert zelfstandig en onder eigen identiteit onder de vlag van BAM. De orderportefeuille van de sector Bouw en Vastgoed bedraagt per 30 september 2006, inclusief AM, ongeveer 7,0 miljard euro (ultimo 2005: 5,1 miljard euro, exclusief AM). De autonome groei van de orderportefeuille bedraagt ongeveer 10 procent, waarvan een belangrijk deel in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse werkmaatschappijen hebben goede resultaten behaald door gunstige resultaten bij de ontwikkeling en bouw van woningen. In de eerste negen maanden van 2006 zijn uit eigen ontwikkeling in totaal ongeveer 3.700 woningen verkocht (vorig jaar: 1.300), waarvan 2.100 woningen door AM. Het totale ontwikkelingspotentieel van de Groep bedraagt momenteel ruim 70.000 woningen.Het volume in de utiliteitsmarkt ontwikkelt zich positief, onder meer ook in de kantorenmarkt. De opname van nieuwe kantoorruimte neemt toe, ondanks de aanhoudende grote leegstand. Beleggers tonen veel belangstelling voor verhuurd commercieel vastgoed. De gunstige marktomstandigheden in zowel de woningbouw als in de utiliteitsbouw zorgen voor stijgende prijzen van onderaannemers en toeleveranciers, alsook voor schaarste op de arbeidsmarkt. Hierdoor ontstaat margedruk. De onverkochte, onverhuurde voorraad is gering (negentien woningen en 6.500 m2 kantoorruimte).

Reageer op dit artikel