nieuws

ballast nedam heeft uitstekend 2005 achter de rug

Financieel

Ballast Nedam heeft een uitstekend jaar achter de rug.

De opgaande lijn van de afgelopen twee jaar werd verder doorgetrokken. De drastische turn-around van het concern in 2001 Р2004 heeft het beoogde effect gehad: van verlieslijdende omzet is afscheid genomen, het risicoprofiel is sterk verbeterd en de onderliggende waarde van de kernactiviteit is vergroot. Het nettoresultaat steeg met 54 procent in vergelijking met 2004 en kwam daarmee op 20 miljoen euro. Ondanks blijvende prijsdruk in een aantal segmenten van de markt verbeterden de beide divisies hun resultaat. De omzet groeide met 4 procent tot 1,2 miljard euro. In mei 2005 werd 48 procent van de aandelen succesvol herplaatst. De free-float en de liquiditeit van de aandelen namen sterk toe. Dit weerspiegelde zich ook in de koers: Ballast Nedam was in 2005 de op een na sterkste stijger op de Amsterdamse beurs. Het bouwbedrijf Рdat bestaat uit de divisies Infrastructuur en Bouw & Ontwikkeling Рgaat ervan uit dit jaar 20 procent meer nettowinst te zullen boeken. Ballast Nedam meent dat vooral de woningbouw flink zal bijdragen aan de groei. De bouwer verwacht te profiteren van de doelstelling van de regering om het woningtekort te beperken tot 1,5 procent van de woningvoorraad. Hiertoe moeten de komende vier jaar 445.000 woningen worden gebouwd. In 2005 nam het aantal door Ballast in aanbouw zijnde woningen al fors toe. De teller stond eind van het jaar op 2326.Het bedrijf is ook tevreden met de in 2005 binnengehaalde projecten als Almere Poort en de Spoorzone Delft en heeft onlangs de eerste paal geslagen voor het nieuwe stadion van ADO Den Haag. Afgelopen jaar werd het door Ballast gebouwde Euroborg, waar FC Groningen voetbalt, in gebruikgenomen.

Reageer op dit artikel