nieuws

AZL Vastgoed Winkels presteert onder winkelbenchmark

Financieel

In vergelijking met de winkelbenchmark van de ROZ/IPD heeft het institutionele vastgoedfonds AZL Vastgoed Winkels in 2003 minder goed gerendeerd.

Het totaalrendement kwam uit op 7,1 procent, terwijl de ROZ/IPD Winkels lag op 9,1 procent. In 2002 behaalde het vastgoedfonds nog een totaalrendement van 9,6 procent. Met een beleggingsportefeuille van ongeveer 41 miljoen euro (44 miljoen in 2002) is het in 2000 opgerichte AZL Vastgoed Winkels een betrekkelijk kleine speler. In 2003 werden zeven kleine objecten verkocht (twee in Geldrop, de rest in Panningen, Boxtel, Veghel, Prinsenbeek en Eindhoven). Op dit moment bestaat de portefeuille uit negentien objecten met een sterke nadruk op de foodsector. De huuropbrengst bedroeg eind 2003 3,4 miljoen euro. De totale verhuurbare vloeroppervlakte is 23.688 m2. De grootste huurder is Ahold Vastgoed. De totale huurderving is in 2003 nauwelijks toegenomen: van 4,6 procent naar 4,7 procent. Bijna de helft van de huurderving bestaat uit oninbare huren door faillissementen. De leegstand bleef relatief stabiel op een niveau van 2,3 procent. Sinds de oprichting van AZL Vastgoed ligt het leegstandspercentage steeds tussen de 1,5 procent en 2,5 procent.     

Reageer op dit artikel