nieuws

Arcadis schrapt weer zestig banen

Financieel

Ingenieursbureau Arcadis heeft zijn omzet gedurende de eerste helft van dit jaar met 10 procent zien stijgen en de winst met 4 procent.

Niettemin blijft de Nederlandse markt een zorgenkindje. In ons land schrapt het Arnhemse bureau daarom zestig banen. Gedwongen ontslagen zijn daarbij onvermijdelijk, volgens de directie. De autonome omzet in Nederland daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met 6 procent. Om de toegenomen concurrentie het hoofd te kunnen bieden zal de organisatie in het tweede halfjaar verder worden gestroomlijnd. Hierdoor verdwijnen zestig arbeidsplaatsen. Die komen bovenop de tachtig banen die al eerder dit jaar verdwenen. Bij Arcadis werken wereldwijd 9000 mensen, waarvan 2300 in Nederland.Milieu was wereldwijd de belangrijkste groeimarkt met een autonome groei van 15 procent. De bedrijfsopbrengsten namen in het tweede kwartaal toe met 13 procent, waarvan 7 procent door organische groei. In het eerste kwartaal werden de Bomendienst (groene uitvoering) en Kafi (vastgoedwaardering) verkocht. Na afloop van het tweede kwartaal kon de verkoop van Mandaat (invordering en handhaving) worden afgerond. Door deze verkopen is de focus op de kernactiviteiten versterkt. De verkochte onderdelen hadden op jaarbasis een omzet van 27 miljoen euro en 275 medewerkers.

Reageer op dit artikel