nieuws

analisten somber over beursgenoteerd vastgoed

Financieel

Internationale analisten hebben weinig vertrouwen in beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen.

Voor Corio, Rodamco Europe en VastNed voorzien de analisten de komende tijd nauwelijks koersstijgingen. Over Rodamco Europe is het sentiment het negatiefst. Het fonds kreeg maar liefst zes verkoopadviezen. Corio deed het niet veel beter met vier verkoopadviezen. Vooral Goldman Sachs, UBS en Beursexpres staan kritisch tegenover het bedrijf. VastNed Retail moet het van de analisten nog steeds stellen zonder koopadviezen. Deze negatieve adviezen worden veroorzaakt door de hoge premie, waarmee de beursgenoteerde vastgoedfondsen zich geconfronteerd zien. Het verschil tussen de intrinsieke waarde van de vastgoedfondsen en hun beurswaarde is in sommige gevallen opgelopen tot ruim 30 procent tot zelfs wel 50 procent.

Reageer op dit artikel