nieuws

achmea vastgoed vernieuwt hypothekenfondsen

Financieel

Transparantie, verhandelbaarheid en stabiel durationmanagement, dat zijn de trefwoorden van de twee hypothekenfondsen nieuwe stijl die Achmea Vastgoed onlangs aan zijn klanten presenteerde.

De nieuwe koers biedt volgens de fondsbeheerder grote voordelen voor institutionele beleggers.Achmea Vastgoed biedt als enige vermogensbeheerder in Nederland ook hypothekenfondsen voor institutionele beleggers aan. De particuliere en de zakelijke hypothekenfondsen ondergingen vorig jaar een facelift die voor de klanten grote voordelen heeft. De voornaamste veranderingen bestaan uit de aanpassing van de fondsvoorwaarden en de bundeling van discretionaire portefeuilles in huisfondsen. Deze bundeling, met een omvang van in totaal 2 miljard euro inbreng, realiseert door schaalvoordelen een betere risicospreiding en een betere performance. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor in- en uitstappen – en daarmee de verhandelbaarheid – vereenvoudigd. De vernieuwde fondsen, die op 1 januari 2006 werden gelanceerd, sluiten hiermee naadloos aan bij de eisen van institutionele beleggers die hebben te maken met nieuwe regelgeving op het gebied van risicobeheersing en transparantie, zoals het nieuw Financieel Toetsingskader.Tegelijkertijd is de bestuursstructuur gewijzigd in overeenstemming met de nieuwe Pension Fund Governance-richtlijnen. Per 1 januari 2006 is naast de beheerder Achmea Vastgoed en de Participantenvergadering, een Raad van Toezicht aangesteld met de volgende leden: G.B.J. Dommering, E.C. Lekkerkerker, E.J. Wiebes en C.C. van der Sluis.

Reageer op dit artikel