nieuws

ABP neemt belang in Slough Estates

Financieel

ABP heeft een belang van 4 procent genomen in het Britse Slough Estates.

Het Nederlandse pensioenfonds kocht bijna 17 miljoen aandelen met een totale waarde van 76,5 miljoen Britse pond (115 miljoen euro). Daarmee is ABP een van de grootste aandeelhouders van Slough Estates geworden. Slough Estates ontstond in 1920 toen het in Slough een terrein kocht voor de Ford Motor Company. Het is inmiddels een van de grootste vastgoedondernemingen in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van commercieel en industrieel vastgoed. Slough Estates heeft belangen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België, de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf heeft een landbank van 147 hectare.Over 2003 maakte het bedrijf een winst voor belastingen van 210 miljoen euro. De portefeuille heeft een waarde van 3,56 miljard Britse pond (5,3 miljard euro) in volledig eigendom, plus nog eens 10,8 miljard Britse pond (16 miljard euro) via deelnemingen.

Reageer op dit artikel