nieuws

aberdeen verkrijgt wtb-vergunning van de afm

Financieel

Aberdeen Vast Goed Beheerder, een 100-procent dochter van Aberdeen Property Investors The Netherlands, heeft onlangs een Wtb-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten verkregen.

De vergunning is voor Aberdeen van groot belang bij de uitvoering van haar voornemen om fondsen voor particuliere beleggers in Nederland te introduceren.Voor de plaatsing van de vastgoedparticipaties voor haar fondsen zal Aberdeen gebruik maken van de diensten van externe vermogensbeheerders. Met de toevoeging van Retail Funds aan het dienstenpakket van Fund, Asset en Property Management is Aberdeens vertegenwoordiging in Nederland verder uitgebreid. Aberdeen heeft vanaf haar oprichting in 2004 de ambitie gehad om in Nederland uit te groeien tot een dominante marktpartij. Aberdeen ligt op schema voor wat betreft haar groeidoelstellingen. Onderdeel van de intensieve screening die aan de vergunningverlening is vooraf gegaan, is dat de bestuurders van Aberdeen zijn getoetst op betrouwbaarheid en deskundigheid. Ook de administratieve organisatie en de wijze van interne controle zijn beoordeeld. Aberdeen wil naast fondsen met Nederlands winkelvastgoed ook fondsen introduceren met vastgoed in de tien Europese landen waar zij is gevestigd.

Reageer op dit artikel