nieuws

aanvulling beleggingsrapport jones lang lasalle

Financieel

Zoals gisteren gemeld bedroegen de wereldwijde commerciële vastgoedbeleggingen vorig jaar 383 miljard euro.

Dat is een stijging van 21 procent in vergelijking met de totale vastgoedbeleggingen in 2004. Omdat in het persbericht enkele gegevens ontbraken, kan enige onduidelijkheid in de cijfers zijn geslopen. Hieronder daarom de aanvullende cijfers over de beleggingstransacties. Noord-Amerika blijft het grootste beleggingsdoel (bijna de helft van alle transacties), terwijl Asia Pacific met bijna 56 procent de sterkste groei van de jaarlijkse transacties realiseerde. Grensoverschrijdende beleggingen (als deel van de totale beleggingen) stegen van 29 procent in 2004 tot 35 procent in 2005, en bereikten daarmee 132 miljard euro. Meer dan tweederde van deze transacties werd in Europa gerealiseerd. De intercontinentale beleggingstransacties schoten met 40 procent omhoog en vormen nu bijna een kwart van de totale wereldwijde transacties. Dit had de meeste gevolgen op het Europese continent, dat 60 procent van de intercontinentale aankopen aantrok, terwijl de Verenigde Staten het meest populair waren voor intercontinentale beleggingen, gevolgd door Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Zweden.

Reageer op dit artikel