nieuws

aanmelding aandelen/warrants am succesvol

Financieel

De aanmelding van aandelen en/of warrants van AM in het kader van de openbare biedingen van Terra Amstel, een groepmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, is succesvol verlopen.

Vanmiddag bleek, aldus informatie bij Vastgoedmarkt, dat bijna 94 procent van alle uitstaande aandelen AM is aangemeld. Aandeelhouders en warranthouders hadden vandaag tot 15.00 uur de tijd om hun aandelen en/of warrants aan te bieden tegen een bod van 10,15 euro in contanten per aandeel AM (cum dividend en andere uitkeringen), terwijl het warrantbod 2,30 euro in contacten per warrant AM bedraagt.Koninklijke BAM en AM bereikten op 22 december vorig jaar overeenstemming over een aanbevolen openbaar bod door BAM van 10,15 euro per aandeel AM en 2,30 euro per warrant AM. Het bod van 10,15 euro was al in september door BAM genoemd.BAM kondigt nu uiterlijk 27 januari 2006 aan of het bedrijf de biedingen al dan niet gestand doet. Dit afgezien van een eventuele verlenging van de aanmeldingstermijn. Binnen vijf beursdagen na de sluitingsdatum van de aanmeldingstermijn maakt BAM duidelijk of de biedingen gestand worden gedaan. Voorwaarde is onder meer dat ten minste 80 procent van de effecten moet zijn aangemeld. Met het bod van 10,15 euro per aandeel wordt AM op ongeveer 950 miljoen euro gewaardeerd. Inclusief de over te nemen schulden kost AM ongeveer 1,4 miljard euro. Het is de bedoeling AM na de overname en het van de beurs halen te splitsen. De projectontwikkelaar bestaat nu uit twee onderdelen. BAM wil alleen de woning- en grondontwikkelingsdivisie. De winkeltak gaat naar de Amerikaanse investeringsmaatschappij MSREF (Morgan Stanley) en het management van AM.

Reageer op dit artikel