nieuws

Van Rooijen start met aanleg 6.240 zonnepanelen

Data en technologie

Van Rooijen start met aanleg 6.240 zonnepanelen
Montea investeert ook fors in zonnepanelen.

Bij de logistieke dienstverlener Van Rooijen in Eindhoven zijn op 16 januari de werkzaamheden gestart voor het leggen van een zonnestroomsysteem met 6.240 panelen.

Het systeem levert jaarlijks 1.800.000 kWh aan groene stroom en hiermee wordt ruim meer elektriciteit opgewekt dan Van Rooijen in een jaar zelf verbruikt.

Voor de ontwikkeling, het gehele projectmanagement en de financiering van het zonnestroom-systeem is Van Rooijen in zee gegaan met Indi Energie. Het zonnestroombedrijf KiesZon ontwierp het systeem, neemt de installatie van de panelen voor haar rekening en zal het onderhoud verzorgen. Van Rooijen zal de komende vijftien jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.

Duurzaamheid

Van Rooijen heeft een duidelijke visie als het gaat om verduurzamen: ‘Als we niet allemaal bijdragen aan de kooldioxide-reductie, dan halen we als land niet de gestelde doelstellingen. We moeten aan de volgende generaties denken en nadat we enkele jaren geleden onze vestiging in Turnhout al van zonnepanelen hebben voorzien, is het een logische keuze om ook Eindhoven schoner te maken,’ aldus Henry van Rooijen, directeur Van Rooijen Logistiek.

Reageer op dit artikel