nieuws

Parkpnp zet 450 parkeerplaatsen ‘live’ in Den Haag

Data en technologie

Parkpnp zet 450 parkeerplaatsen te huur in Den Haag op haar website.

Parkpnp zet 450 parkeerplaatsen ‘live’ in Den Haag

Dankzij diverse samenwerkingen met beleggers en particulieren worden de leegstaande parkeerplaatsen te huur aangeboden via deze Airbnb van de parkeerplaatsen.

Patrick Kremer, CEO Parkpnp Nederland: ‘Wij zijn erg verheugd dat we zo’n groot aantal parkeerplaatsen in en rondom het centrum van Den Haag kunnen aanbieden. Het zijn diverse parkeerplaatsen die al een tijd (gedeeltelijk) leegstaan en door middel van ons platform nu ‘live’ gezet zijn. Al vanaf 55 euro per maand en dan ook nog dicht in de buurt van treinstations zoals Hollands Spoor en Laan van NOI. Onze doelstelling is alle ongebruikte parkeerplaatsen in Nederland op ons platform aangeboden te krijgen. Een slimme, handige en duurzame oplossing voor iedereen beschikbaar in Nederland!’

Veel ongebruikte parkeerplaatsen in Haagse wijken ondanks hoge parkeerdruk Sander ten Hoorn, COO Parkpnp Nederland: ‘Het bijzondere is dat diverse Haagse wijken te maken hebben met een hoge parkeerdruk op straat terwijl er veel ongebruikte parkeerplaatsen zijn in gebouwde parkeervoorzieningen. Door minder autobezit en verouderde bouwnormen zie je dat meerdere wooncomplexen een overschot aan parkeerplaatsen hebben en deze verhuurders niet in staat zijn deze op een juiste en slimme wijze op de markt te brengen. Dit heeft onder andere te maken met het ontbreken van techniek of de mogelijkheden.’ ‘Straten die vollopen, bedrijven die verhuizen, bezoek dat niet meer wil langskomen vanwege de parkeertarieven’ is een greep uit de vele klachten die bewoners en bedrijven hebben als het gaat om parkerend bezoek en of personeel.

In Amsterdam bood Parkpnp al ruim 1200 parkeerplaatsen aan op hun platform en gaat nu dus uitbreiden met 450 parkeerplaatsen in de Haagse regio omdat hier ook de nodige parkeeruitdagingen zijn. Parkpnp is al met een aantal van de grootste Nederlandse vastgoedeigenaren en beleggers een strategische samenwerking aangegaan om daarmee hun bezettingsgraad te kunnen verhogen.

Reageer op dit artikel