Kate Innovations lanceert Mobiele Inspectie Tool

Kate Innovations lanceert Mobiele Inspectie Tool

Kate Innovations heeft de Mobiele Inspectie Tool (MIT) gelanceerd op het kantoor van Cushman & Wakefield in Amsterdam.

De MIT is gekoppeld aan het Kate-taxatieplatform waardoor alle inspectiegegevens en gemaakte foto’s direct synchroniseren. Hierdoor kunnen taxateurs gemakkelijk en snel de nodige stappen in het taxatieproces op locatie doorlopen door middel van een smartphone of tablet, aldus Kate Innovations.

De MIT is de nieuwste toevoeging aan de Kate-softwarelijn. Voorheen moesten taxateurs tijdens een inspectie de gegevens van het pand verzamelen, terugkeren naar kantoor en daar de gegevens invullen op een computer. Doordat de MIT direct gekoppeld is aan Kate kan een collega op kantoor de taxatie nu afronden en uitsturen nog voor de inspecterende taxateur weer plaats neemt achter zijn of haar computer.

'Met de Mobiele Inspectie Tool nemen wij de volgende stap naar een data gedreven proces. Hierdoor kunnen de taxateurs zich nog meer focussen op de kwaliteit van de taxaties', stelt Frank Adema, Hoofd Taxaties en Advies bij Cushman & Wakefield.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.