nieuws

Een goede ontvangst voor mobiele telefoon in het kantoorpand? Lees de 5 tips!

Data en technologie

Wil jij er als verhuurder graag alles aan doen om jouw huurders tevreden te houden?

Een goede ontvangst voor mobiele telefoon in het kantoorpand? Lees de 5 tips!

Een musthave op dit moment is een kantoorruimte met goede ontvangst voor mobiele telefoon. Voor huurders is het belangrijk dat zij altijd bereikbaar zijn voor contacten en moeiteloos met een paar klikken informatie opzoeken zonder dat ze hoeven te wachten op ladende webpagina’s.

Wanneer je het mobiele bereik in jouw kantoorpand wilt verbeteren moet eerst de oorzaak achterhaald worden de oorzaak kan per kantoorruimte verschillen. Aanleiding hiervoor kan zijn: betonnen muren, metalen leidingen, plafonds, bomen of liftkooien. Voor jou als verhuurder zijn er genoeg manieren om het mobiele bereik te verbeteren. SKEPP heeft daarom 5 tips opgesteld die helpen bij het verbeteren van het mobiele bereik in jouw kantoorruimte.

Tip 1: Zorg voor een sterke netwerkverbinding

Duurt het laden van de internetpagina’s of het ontvangen van e-mails lang? Zorg dat het kantoorpand beschikt over een sterke wifi-verbinding. Plaats de router niet in de meterkast, waar het wemelt van buizen, elektrische leidingen en andere kabels, maar kies voor een ruimte zonder leidingen en buizen met ruimte er rondom heen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een 3G- of 4G-netwerk. Bij deze netwerkbanden kan de frequentie erg verschillen en zal het ene netwerk beter te bereiken zijn dan het andere.

Tip 2: Controleer of er storingen zijn

Af en toe doen zich er storingen voor, dit kan komen doordat er werkzaamheden zijn in de buurt van jouw kantoorpand. Hierdoor kan het ontvangst slechter zijn of zelfs helemaal weggevallen zijn. Om te kijken of je hier mee te maken hebt, check je de actuele storingen bij jou in de buurt. In het geval je te maken hebt met een actuele storing weet je dat als verhuurder niets aan de storing kunt doen.

Tip 3: Zorg voor een minimaal aantal elektronische apparaten in het sociale hart

Veel elektronische apparaten kunnen er voor zorgen dat het ontvangst lichtelijk wordt verstoord. Een koffiezetapparaat, een waterkoker, tablet of laptop kan dit al veroorzaken. Jij als verhuurder kunt er dus voor zorgen dat zo min mogelijk apparaten in het sociale hart stroom gebruiken. Heb je te maken met slecht ontvangst? Trek dan de stekker van de apparaten die je niet gebruikt eruit. Het opnieuw opstarten van jouw telefoon is ook nooit een onverstandig idee. Niet alleen voor mobiel geldt dit, maar ook voor laptop.

Tip 4: Creëer ‘plekjes’ in het kantoorpand

Een effectieve oplossing die misschien cliché klinkt is voor huurders het zoeken naar een ander betere verbinding. Als verhuurder kun je hier aan bijdragen door te zorgen voor werkplekken bij het raam. Hier is het ontvangst over het algemeen een stuk beter, aangezien je hier niet te maken hebt met betonnen muren waar het mobiele netwerk doorheen moet. Een kantoorruimte huren in een industrieel gebouw ziet er gaaf uit, maar helpt niet bepaald mee bij een goede ontvangst van het mobiel netwerk.

Tip 5: Voorzie de kantoorruimten van een digitale signaalversterker

Wanneer huurders doorlopend last hebben van slecht bereik in hun kantoorruimte in pak ‘m beet Amsterdam, overweeg dan om een digitale signaalversterker aan te schaffen. Dit voorkomt klachten van huurders en zorgt ervoor dat ze altijd kunnen rekenen op een goed mobiel netwerk. Een GSM Repeater is al te koop vanaf €200,-.

De voordelen op een rijtje

Een musthave voor huurders is momenteel een goede ontvangst voor mobiele telefoon. Als verhuurder kun je zorgen voor een goed bereik door te beschikken over een goede internetverbinding, storingen in de gaten houden echter kun je hier als verhuurder niets aandoen. Zorg voor een minimum aantal elektronische apparaten in het sociale hart en creëer ‘plekjes’ in het kantoorpand waardoor huurders kunnen werken op een andere plek waar het bereik beter is. Mocht het met deze tips van SKEPP nog niet gelukt zijn? Overweeg dan om de kantoorruimte te voorzien van een digitale signaalversterker.

Reageer op dit artikel