nieuws

Proptech-bedrijven stellen zich voor in München

Data en technologie

Op de Expo Real in München selecteerden grote gemeenten veelbelovende proptech-startups. De jonge bedrijven stelden zich voor op de stand van Holland Metropole.

Proptech-bedrijven stellen zich voor in München
Nederlandse proptech-startups op Expo Real in München

‘Alle beslissers zijn aanwezig tijdens de Expo Real. Daarom is het mooi dat wij de mogelijkheid krijgen om een aantal startups mee te nemen. Nederland implementeert proptech best aardig als we het vergelijken met de rest van Europa. De vier startups hebben goede gesprekken kunnen voeren en zelfs deals kunnen sluiten’, aldus Wouter Truffino, founder en ceo van Holland ConTech & PropTech.

Amsterdam met Healthy Workers

Truffino blikt samen met de oprichters van de startups terug op de vastgoedbeurs. Boy Lokhoff van Healthy Workers was ook aanwezig in München. ‘Wat een interessante dagen waren het op de stand van Holland Metropole. Het werd duidelijk dat er steeds meer een noodzaak wordt gevoeld om de gezonde werkomgeving meetbaar te verbeteren. Het heeft een enorme extra boost gecreëerd om onze business nog harder op te schalen in Nederland.’

Eindhoven met Amber

Namens startup Amber waren Steven Nelemans en Jarno van der Linden aanwezig. ‘Holland Metropole heeft heel veel voor ons betekend. Veel goede en kwalitatief hoogwaardige gesprekken met diverse partijen uit vastgoed kunnen voeren. En zelfs een deal met de gemeente Eindhoven’, aldus Nelemans.

Rotterdam met hello energy

Benno Schwarz van hello energy spreekt van een ‘zeer geslaagde beurs’. ‘Ik heb gesproken over innovatie met de Nederlandse koplopers in het vastgoed en met grote buitenlandse beleggers over proptech.’ Ook Ellen Hoving van hello energy was aanwezig. ‘Het is bijzonder om met zoveel interessante Nederlandse clubs op stap te gaan. Iedereen is binnen handbereik. Het levert veel nieuwe inzichten op over energie, duurzaamheid en smart buildings.’

Utrecht met Prefect Place

Namens startup Perfect Place was Anton Los aanwezig. ‘Expo Real heeft ons ontzettend veel nieuwe contacten, inzichten en nieuwe mogelijkheden opgeleverd’, zei Los. ‘We kijken er naar uit om ook volgend jaar en natuurlijk de aankomende Mipim in Cannes weer samen te werken met Holland Metropole. Op naar een vastgoedsector die massaal proptech omarmt’, besluit Truffino.

Reageer op dit artikel