nieuws

De robotreceptionist(e) komt eraan

Data en technologie

De robotreceptioniste komt eraan en technologie wordt een financiersvoorwaarde.

De robotreceptionist(e) komt eraan
Maarten Steinbuch: ‘Onze kinderen leven, als zij zo oud zijn als wij, in een totaal andere wereld.’

Dat zeggen Maarten Steinbuch (hoogleraar TU Eindhoven) en Erik Steinmaier (ABN Amro) in de Vastgoedmarkt Podcast over technologie in de vastgoedsector. Beiden spraken tijdens het Vastgoedmarkt Trends Congres 2018.

Hoogleraar Maarten Steinbuch van de TU Eindhoven neemt luisteraars mee op een rondreis door de nabije toekomst, waarin de razendsnelle ontwikkelingen in technologie het gebruik van vastgoed ingrijpend zullen veranderen. Bereid u maar vast voor op een gesprekje met een robotreceptionist(e), aldus Steinbuch. ‘Onze kinderen leven, als zij zo oud zijn als wij, in een totaal andere wereld.’

Erik Steinmaier, sectordirecteur Real Estate bij ABN Amro, ziet een steeds grotere rol voor technologie in de vastgoedsector. ‘In sectoren als media en telecom is technologie al een financiersvoorwaarde, want daar is technologie core. Ik denk dat technologie de komende jaren ook in de vastgoedwereld een steeds grotere rol gaat spelen. Hoe worden gebouwen gebruikt? Wat kunnen we erover te weten komen? Techologie gaat nog heel veel brengen en dat is voor ons als financier belangrijk.’

Reageer op dit artikel