nieuws

Aareon en Finance Ideas bundelen krachten

Data en technologie

Aareon en Finance Ideas bundelen krachten

Finance Ideas en Aareon zijn een joint venture aangegaan om samen één geïntegreerde oplossing aan te bieden, waarmee sturen op vastgoedwaardering voor woningcorporaties en de commerciële vastgoedmarkt vanuit één omgeving mogelijk wordt.

Dat laten de partijen weten. Aareon en Finance Ideas bundelen hun krachten en komen in 2018 met één COS3000-gecertificeerd product voor alle woningcorporaties en de commerciële vastgoedsector, ongeacht welk ERP-systeem zij gebruiken.

Deze vastgoedsoftware maakt de ontwikkeling van de markt- en beleidswaarde inzichtelijk, waardoor prognoses van de totale portefeuille op beleids-, marktwaarde en rendement mogelijk zijn. De ontwikkelteams zijn inmiddels begonnen om FIRE (oplossing voor waardering, assetmanagement en investeringen van Finance Ideas) te integreren met Trace & Treasury van Aareon. Op gebied van productmanagement en doorontwikkeling is de expertise van Finance Ideas van grote toegevoegde waarde.

Ronald Martens, unitmanager Trace & Treasury bij Aareon:  ‘Met Treasury is Aareon al jaren marktleider binnen de publieke sector. Onze producten en diensten concentreren zich met name op vastgoedfinanciering en risicomanagement. Samen met Finance Ideas bieden wij nu een unieke integratie van vastgoed- en financiële sturing.

‘Wij zien een toenemende behoefte aan een samenvoeging van onze dienstverlening en de software-oplossingen die dit ondersteunen. Met Aareon bieden wij een totaaloplossing voor alle woningcorporaties en de commerciële vastgoedmarkt, zodat zij goed onderbouwde besluiten kunnen nemen over hun vastgoed” aldus Victor Burger, partner van Finance Ideas.

 

Reageer op dit artikel