nieuws

ParkBee wint Groene Baksteen 2017

Data en technologie

ParkBee wint Groene Baksteen 2017
ParkBee wint Groene Baksteen

ParkBee is de winnaar van de Groene Baksteen 2017. Voor de prijs waren drie startups genomineerd die actief zijn in de deeleconomie.

ParkBee stelt private parkeerlocaties beschikbaar voor het publiek met bestaande parkeerapps, zoals Parkmobile en Park-line. Op deze manier optimaliseert ParkBee het gebruik van onbenut vastgoed en genereert tegelijk extra inkomsten voor de eigenaar.

Dit jaar koppelde JLL de Groene Baksteen aan het thema ‘de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie’. Nieuwkomer, een link met vastgoed en vernieuwend zijn de kenmerken die dit jaar de doorslag gaven bij de keuze van de nominatie voor de meest veelbelovende start-up van 2017. Naast ParkBee, nomineerde JLL Storage Share en Storefront. Genodigden voor het jaarlijkse JLL-event Realwise konden via een website hun favoriet aangeven. Met ruim de helft van de stemmen werd ParkBee winnaar van de Groene Baksteen.

Advisor Agency Office Daan de Blok van JLL Utrecht reikte als jong talent de prijs uit. ‘ParkBee is voor mij hét voorbeeld van een start-up die nieuwe technologie optimaal benut voor het creëren van een nieuw business model. Met zijn technologie helpt ParkBee vastgoedeigenaren met optimaliseren van hun parkeerplaatsen en maakt zij het voor het publiek mogelijk om gebruik te maken van deze parkeerplaatsen. Ik heb enorm veel bewondering voor de ambities en gerealiseerde groei van ParkBee sinds hun oprichting.’

ParkBee ontving een lidmaatschap van JLL for HomePlan ter waarde van 3.500 euro.

Reageer op dit artikel