nieuws

Gemeubileerd huren niet zo duur in Amsterdam

Data en technologie

Gemeubileerd huren niet zo duur in Amsterdam
Gemeubileerd appartement in Barcelona

Wie in Amsterdam een appartement wil huren, kan voor niet veel meer geld beschikking krijgen over een gemeubileerde woonruimte.

Dat blijkt uit onderzoek van Nestpick, een online marktplaats voor gemeubileerde appartementen. Het verschil tussen de gemiddelde prijzen voor gemeubileerd en ongemeubileerd huren bedraagt in Amsterdam 117 euro.

In de Nederlandse hoofdstad ligt de huurprijs van een ongemeubileerd appartement ligt met 963 euro per maand 55 procent hoger dan gemiddeld. Gemeubileerd kost een appartement 1.080 euro per maand en dat is 47 procent hoger dan gemiddeld. De inrichtingskosten bedragen in Amsterdam gemiddeld 1.067 euro en die zijn in 10 maanden terugverdiend.

De basis van het onderzoek bestond uit vraaghuurprijzen voor eenpersoonsappartmenten (39 m2) en meerpersoonsappartementen (74 m2) in 100 stedelijke gebieden wereldwijd met een vestiging Ikea. Uitgangspunt voor de kosten van het meubileren was exact dezelfde inrichting van het Zweedse woonwarenhuis.

Op de lijst met de voordeligste steden voor gemeubileerd huren staat Zaragoza bovenaan met een prijsverschil van 19 euro: 373 euro tegen 354 euro. Lille neemt met een prijsverschil van 36 euro de tiende plaats in. Gemeubileerd huren kost daar 517 euro.

Voor huren in Boston kunnen woningzoekenden beter zelf naar de plaatselijke Ikea. Het prijsverschil tussen gemeubileerd (1.633 euro) en ongemeubileerd (1.234 euro) bedraagt er 399 euro. Daarmee voert de Amerikaanse stad de ranglijst aan van steden waar de inrichting een huurappartement het duurst maakt. In San Diego, nummer tien op die lijst, is het prijsverschil tussen gemeubileerd en ongemeubileerd huren bijna twee keer zo groot als in Amsterdam: 228 euro tegen 119 euro. Gemeubileerd huren kost in San Diego 1.162 euro.

 

Reageer op dit artikel