nieuws

Vakmedianet sluit strategische samenwerking met IB

Data en technologie

Vakmedianet, uitgever van onder meer Vastgoedmarkt, Cobouw en de Architect, gaat een strategische samenwerking aan met IB the data company uit Eindhoven.

Vakmedianet sluit strategische samenwerking met IB
woningbouw

IB the data company zorgt voor een gestructureerde informatie-uitwisseling van product- en prijsinformatie van bouwmaterialen tussen leveranciers en afnemers in de bouwkolom. De samenwerking combineert de kracht van IB op het gebied van datacollectie en datamanagement met de diensten en het bereik van Cobouw.

Vakmedianet heeft met het blad en de website van Cobouw de nummer 1 positie op het gebied van vakinformatie in de bouwwereld. IB verzorgt de datacollectie en doorlopende actualisatie van het assortiment van bijna alle A-merken in de bouw. De samenwerking draagt bij aan uitbreiding en verdieping van bestaande content op Cobouw door nieuwe dataverzamelingen toe te voegen op het gebied van bouwmaterialen.

Daarnaast bedient Vakmedianet de bouw met databases, zoals NBD (Nederlandse Bouw Documentatie) en raming- en calculatietools onder het merk Bouwkosten. De samenwerking met IB wordt tevens opgezet om deze bestaande databases en tools te verrijken.

 

Reageer op dit artikel