nieuws

Markt omarmt richtlijnen INREV

Data en technologie

Vrijwel alle institutionele beleggers en vastgoedvermogensbeheerders in Europa hanteren inmiddels de INREV Guidlines voor rendementsmeting en verslaglegging over de duurzaamheidsprestaties.

Markt omarmt richtlijnen INREV

Het gebruik ligt op 96 procent, zo blijkt uit de Member Satisfaction Survey 2017 van INREV, de Europese brancheorganisatie voor niet-beursgenoteerd vastgoed. De oorspronkelijke richtlijnen voor beleggers en vermogensbeheerders om hun prestaties en risicobeheer te verbeteren dateren uit 2005. In 2016 werden daar richtlijnen  voor rendementsmeting en verslaglegging  over duurzaamheidsprestaties aan toegevoegd.

Maurice Cammeraat die bij INREV in Amsterdam sinds 2014 Director of Professional  Standards gaat de organisatie in december verlaten. Hij stapt over naar een Nederlands proptechbedrijf. Marieke van Kamp, voorzitter van INREV, loofde zijn inzet. Cammeraat speelde ook een belangrijke rol bij het van de grond trekken van de zogenoemde Global Definitions Database in samenwerking met de leden en de partners in Amerika en Azië.

Reageer op dit artikel