nieuws

Veel belangstelling voor Expo Real 2017

Data en technologie

Woensdag 4 oktober start de driedaagse vastgoedbeurs Expo Real 2017. Met ruim 1.900 exposanten uit 35 landen heeft beursorganisator Messe München over belangstelling geen klagen.

Veel belangstelling voor Expo Real 2017

Volgens topman Klaus Ditrich van Messe München is er sprake van een ‘stevige groei’, in vergelijking met vorig jaar toen 1.768 bedrijven, steden en regio’s zich presenteerden op de Expo Real. Dat is te danken aan de gunstige ontwikkeling in veel vastgoedmarkten. Maar ook omdat ‘alle inspanningen om Expo Real tot een werkelijk internationaal platform te verheffen’ vruchten afwerpen.

Digitalisering en Azië-Pacific, zijn naast urbanisatie en de schier de eindeloze vastgoed ‘boom’, dit jaar belangrijke aandachtspunten. Expo Real zet zwaar in op de digitalisering. Ruim baan krijgt het zogenoemde Real Estate Innovation Network (REIN). Uit 700 zogenoemde proptech-bedrijven uit de hele wereld zijn de 25 beste IT-oplossingen geselecteerd om gepresenteerd te worden in München. Het REIN-forum beslaat maar liefst 400 m2.

Het omvangrijke congresprogramma, dat met het jaar beter lijkt te worden, telt dit jaar maar liefst 400 sprekers. Grootste naam is de Amerikaanse econoom prof Joseph Stiglitz. De Nobelprijswinnaar geeft zijn visie op de uitdagingen waarvoor de (vastgoed)wereld staat.

Met de koepelstands van Holland Metropole en Holland Property Plaza en een flink aantal individuele stands blaast ons land een stevige partij mee op de Expo Real 2017 in München. Belangrijkste thema: de bouw van een duurzame ‘Holland metropool’.

De toekomstige metropool staat centraal in de ontbijtsessie die gepland staat op donderdag 5 oktober van 9.30 uur tot 10.45 uur op de PropertyEU stand (A2.232), waar de koepelstand van Holland Metropole net als verleden jaar is gevestigd.

Voor Holland Property Plaza (HPP) is het ondertussen alweer de tiende Expo Real in successie. Deze koepelstand bundelt weer tientallen publieke en private partijen, maar Eindhoven heeft zich nog niet gemeld. De HPP stand is dit jaar groter en telt ook meer nieuwe deelnemers.

Reageer op dit artikel