nieuws

‘Makelaars wijzen kopers zelden op energiepotentie’

Data en technologie

‘Makelaars wijzen kopers zelden op energiepotentie’

Slechts een op de twaalf huizenkopers wordt actief door de makelaar gewezen op de mogelijkheden om het huis energiezuiniger te maken.

Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Ook andere professionals die de koper in het traject tegenkomt beginnen er veelal niet uit zichzelf over. Zonder spontaan advies verduurzaamt 35 procent van de kopers, na advies is dat 55 procent.

De vereniging vindt dat hier ‘een grote kans ligt nu we voor de enorme uitdaging staan om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen’. VEH doet een oproep aan alle bij de koop betrokken professionals om de koper hierbij te helpen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels