nieuws

RAI verhuurt lege parkeerplaatsen via Mobypark

Data en technologie

Klanten van de Amsterdamse parkeer-startup Mobypark kunnen deze zomer goedkoop parkeren in de garages P1, P2, en P3 van de Amsterdamse RAI. De kosten bedragen 12,50 euro per dag.

RAI verhuurt lege parkeerplaatsen via Mobypark
Mobypark-oprichters Yoann Benhacoun en Manuel Cayre

De samenwerking is ingegeven doordat de RAI in de zomer geen evenementen kent, waardoor de garages vrijwel leeg zijn. Die brengen door de samenwerking toch geld in het laatje. Klanten reserveren via Mobypark.com tegen een aantrekkelijk tarief een parkeerplaats zonder tijd te verspillen met het parkeren in de stad.

Het parkeersysteem van de RAI is gekoppeld aan het platform van Mobypark, waardoor gebruikers automatisch toegang krijgen via kentekenherkenning. Het verschuldigde parkeergeld wordt betaald bij het maken van de reservering via het Mobypark-account.

Mobypark zoekt meer parkeerruimte aan de rand van steden die gunstig zijn gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, vertelt business developer Ricardo Vlaar van Mobypark. ‘Onze klanten kunnen dan vanaf de goedkope parkeerplaats met het openbaar vervoer doorreizen naar hun bestemming.’

Eerder startte Mobypark een samenwerking met de ANWB. De toeristenbond maakt in zijn apps en online routeplanner gebruik van het platform van de startup. Hierdoor kunnen miljoenen leden via de ANWB in grote steden parkeerplaatsen reserveren en gemakkelijk vinden.

Met Mobypark kunnen bedrijven en particulieren hun parkeerplaatsen verhuren, als zij deze niet constant gebruiken. Via Mobypark kunnen ze dan anderen laten parkeren op hun plek, op het moment dat ze ‘m zelf niet nodig hebben.

De dienstverlening van Mobypark aan vastgoedeigenaren lijkt daarmee steeds meer op die van ParkBee, de parkeer-startup die in Nederland en het Verenigd Koninkrijk leegstaande parkeerplaatsen onder kantoren verhuurt aan particulieren via Parkmobile en Park-line.

Reageer op dit artikel