nieuws

ParkBee tweede in startup-competitie Mipim

Data en technologie

De Amsterdamse parkeer-startup ParkBee heeft de tweede plaats behaald in de finale van de Mipim Startup Competitie in Cannes. De finale vond op 15 maart plaats tijdens vastgoedbeurs Mipim.

ParkBee tweede in startup-competitie Mipim
ParkBee-garage-Overtoom-Amsterdam

ParkBee benadrukte in de wedstrijd het aantal privé-parkeerplekken dat onbenut is. In Londen worden 1,1 miljoen parkeerplekken niet optimaal benut, in Parijs is dat aantal 450.000 en in Amsterdam 50.000. Deze parkeerplekken staan buiten kantooruren leeg. Daarnaast wordt 30 procent van deze plekken niet gebruikt.

ParkBee heeft slimme technologie ontwikkeld waardoor de slagbomen van deze parkeergarages kunnen worden geopend met behulp van de Parkmobile of RingGo app. In Nederland wordt de app in veertig garages toegepast, in Londen is de eerste geopend. Mipim heeft een Innovatie Forum ingericht om snelgroeiende bedrijven zoals ParkBee een podium te bieden. Directeur Filippo Rean van beursorganisatie Reed-Midem constateert dat in de vastgoedsector het besef groeit dat technologie het rendement van bedrijven kan verhogen.

Vastgoedpartijen hoeven geen voorinvestering te doen. ParkBee verzorgt de installatie, marketing, customer service en technisch support. Eigenaren ontvangen maandelijks een deel van de inkomsten. De extra opbrengst van een ParkBee-garage kan al oplopen tot 250.000 euro per jaar, aldus de onderneming. Met een investering van 1,8 miljoen euro begin dit jaar financiert ParkBee zijn internationale groei.

Reageer op dit artikel