opleiding

Beleggingen

Nederland topplek voor investeringen infrastructuur

Nederland  topplek voor investeringen infrastructuur

Nederland is de meest aantrekkelijke locatie ter wereld voor investeringen in infrastructuur, zo blijkt uit de CMS Infrastructure Index: A New Direction.

 

In de index  zijn 40 landen gerangschikt op grond van aantrekkelijkheid voor investeringen in infrastructuur op basis van zes hoofdcriteria.

Nederland behaalde over de gehele linie de hoogste positie, ondanks een lange periode zonder regering, met de hoogste groei van het bbp sinds 2007, een groei die in 2017 waarschijnlijk 3,3 procent bereikt. Het succes is deels toe te schrijven aan de transparante en efficiënte aanbestedingsprocedures en een gezonde investering van miljarden euro’s in publiek-private samenwerkingen (PPS) op het gebied van weg- en waterbouw. De andere landen in de top vijf zijn Canada, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Partner van CMS en hoofd van het Nederlandse Energy-team, Cecilia van der Weijden, licht toe: ‘De Nederlandse infrastructuurmarkt is altijd al actief geweest, met havens, luchthavens en wegen van het hoogste niveau en daarnaast zien we nu een sterke toename van grote projecten op het gebied van duurzame energie, in het bijzonder jaarlijkse aanbestedingen voor de ontwikkeling van offshore windparken. En met een regeerakkoord dat een ambitieus energiebeleid laat zien en een verdere toename van de offshore windcapaciteit voor de periode tot 2030, lijkt het erop dat dit pas het begin is.’

Reageer op dit artikel