nieuws

Principal koopt archief Eye Film Museum

Beleggingen

Principal koopt archief Eye Film Museum

Principal Real Estate Europe heeft het archief van het Eye Film Museum aan de Asterweg 26 in Amsterdam-Noord gekocht.

Het geconditioneerde archief beslaat 5.130 m2. Belangrijkste huurder is Eye Film Museum, dat een huurcontract heeft van 20,5 jaar.  Naar verluidt is circa 13,3 miljoen euro betaald.

Principal Real Estate Europe is het Europese vastgoedbeleggingsbedrijf van Principal Global Investors. Voor Principal is het de eerste acquisitie voor zijn Europese vastgoedfonds, dat een langjarige beleggingshorizon heeft en gericht is op Europese institutionele beleggers. Streven is de komende vijf jaar een gediversifieerde portefeuille  op te bouwen in Duitsland, Frankrijk en de Benelux van circa 800 miljoen euro met huurcontracten van tenminste 14 jaar of langer.

Reageer op dit artikel