nieuws

Nieuwe eigenaren Kopspijker: ‘Leegstand in 1,5 jaar weg’

Beleggingen

Nieuwe eigenaren Kopspijker: ‘Leegstand in 1,5 jaar weg’
Action

De leegstand in winkelcentrum De Kopspijker in Spijkenisse moet binnen anderhalf jaar tot het verleden behoren.

Dat zeggen de nieuwe eigenaren Leon Nieuwenhuijzen en Jaco den Hoedt in het AD. ‘Binnen één tot anderhalf jaar willen we het hier weer vol hebben’, zegt Nieuwenhuijzen.

De eerste huurders hebben al hun handtekening gezet. Action komt in maart vanaf het Kolkplein naar De Kopspijker. Mogelijk maken Big Bazar en Franc’s Dierenshop XL dezelfde beweging. Winkels op het Kolkplein maken plaats voor woningen. Taco Mundo, een bezorgservice van Mexicaanse gerechten, vestigt zich aan de buitenkant van De Kopspijker.

Den Hoedt houdt in het achterhoofd dat er binnen drie jaar 2.000 woningen bij komen in het centrum. Deze bewoners lopen straks over een boulevard de Zuidpassage in en komen zo bij de winkels terecht. Voor hen wordt dít de ingang van het stadscentrum.

Corio

Nieuwenhuijzen en Den Hoedt legden via hun vehikel Staete Invest 8.204.000 euro op tafel voor winkelcentra de Kopspijker en Stadsplein, blijkt uit de akte van levering die op 20 mei 2019 plaatsvond. Verkoper Spike Real Estate is een vennootschap van een joint venture tussen de Amerikaanse vermogensbeheerder Mount Kellett Capital en zijn lokale Nederlandse partner Sectie5 Investments.

De joint-venture had De Kopspijker en het Stadsplein met het Kolkplein (samen 17.700 m2 bruto vloeroppervlak) in 2014 in bezit gekregen bij de aankoop van een portefeuille van Corio. Uit die portefeuille verkocht de joint venture in 2019 ook winkelcentrum Aarhof in Alphen aan den Rijn en City Passage in Veldhoven aan investeerder HAL

Reageer op dit artikel