nieuws

Wat betaalde ASR voor kantoor Exact in Delft?

Beleggingen

Wat betaalde ASR voor kantoor Exact in Delft?

ASR Real Estate heeft namens het ASR Dutch Science Park Fund kantoorgebouw Exact HQ aan de Molengraaffsingel 33 in Delft gekocht van een Duits fonds.

Het gebouw met energielabel A heeft een oppervlakte van 9.488 m2 en 166 parkeerplaatsen. Het staat goed zichtbaar aan de A13 op de campus van TU Delft en is volledig verhuurd aan softwarespecialist Exact.

‘Wij zijn erg blij met deze aankoop op de TU Delft Campus voor het ASR Dutch Science Park Fund. Het pand en zijn locatie passen perfect in de strategie van het fonds. Het is dus een mooie toevoeging aan onze portefeuille’, zegt Luc Joosten, fund director ASR Dutch Science Park Fund.

Reinier Wegman, head of sales bij Savills in Nederland: ‘Het gebied rondom de TU Delft is volop in ontwikkeling en is in trek bij startende techbedrijven, mede dankzij de gunstige locatie voor het aantrekken van talent. Science Parken in heel Nederland wekken steeds meer interesse van beleggers, waarbij we zien dat er speciale investeringsfondsen opgericht worden voor de kennisindustrie. Deze transactie bevestigt deze trend.’

De verkoper werd geadviseerd door Savills (commercieel) en Dentons Boekel (juridisch). De koper werd juridisch geadviseerd door Houthoff.

De prijs bedroeg 24.800.000 euro, blijkt uit de akte van levering. De verkoper is het Einundsiebzigste Sachwert Rendite-Fonds Holland.

Reageer op dit artikel