nieuws

Huurder in Amersfoort meest in zijn nopjes

Beleggingen

Tevreden huurders zijn er in Amersfoort in overvloed, zo blijkt uit het Woon Onderzoek Nederland 2018 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Huurder in Amersfoort meest in zijn nopjes

Uit de driejaarlijkse enquête onder bijna 68 duizend Nederlanders naar de woonervaring blijkt dat huurders in 2018 het vaakst tevreden waren met hun huurwoning in Amersfoort: 79 procent was daar (zeer) tevreden. Daarna kwamen Ede (78 procent) en Alphen aan de Rijn (77 procent). In Den Haag waren huishoudens in een huurwoning met 62 procent het minst vaak tevreden. De tevredenheidsscore is alleen beschikbaar voor steden met minimaal 100.000 inwoners.

Tevredenheid kopers

Dat laatste geldt ook voor de woonervaring van huiseigenaren. Rotterdammers met een eigen woning zijn ‘het minst’ tevreden maar ook in de Maasstad geeft 87 procent van de eigenaren aan desalniettemin (zeer) zeer tevreden te zijn. In Den Bosch en Ede ligt dit percentage echter nog ongeveer 10 procent hoger, het hoogste score onder de ‘gemeten’ gemeenten.

Reageer op dit artikel