nieuws

Propertunity verkoopt 13 gebouwen

Beleggingen

Propertunity NL heeft een portefeuille van 13 gebouwen verkocht aan Time Equities Inc (TEI).

Propertunity verkoopt 13 gebouwen
Een van de verkochte panden.

Het betreft een gemengde portefeuille van multi-tenant kantoorpanden, verschillende bedrijfsgebouwen en diverse winkelobjecten. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De portefeuille beslaat 36.000 m2 en heeft een bezettingsgraad van 70 procent. De objecten liggen in Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, De Meern, Den Bosch, Deventer, Gouda, Leeuwarden, Nieuwegein, Swifterbant en Velp. Propertunity NL NV, opgericht op 27 april 2007 door  Wilgenhaege Vastgoedfondsen Management, is een open-end fonds dat belegt in verschillende typen vastgoed. Het fonds wordt afgebouwd.

TEI wil via deze acquisitie zijn bezittingen in ons land  uitbreiden. Momenteel telt de Nederlandse portefeuille 39 gebouwen. In totaal bezit de internationale  vastgoedonderneming wereldwijd een portefeuille van 2,88 miljoen vierkante meter, bestaande uit residentieel vastgoed, bedrijfsgebouwen, kantoorpanden en winkels.

TEI werd bij deze acquisitie juridisch bijgestaan door  Houthoff. Propertunity kreeg juridisch advies van Allen & Overy en commercieel advies van BNP Paribas Real Estate. BNP is ook verantwoordelijk voor de verkoop van het resterende deel van de portefeuille van Propertunity. Dit betreft acht panden, waarvan het merendeel kantoren, enkele winkelobjecten en een logistiek object.

Reageer op dit artikel