nieuws

IVBN: Onze voorstellen doen al wat Ivens wil

Beleggingen

De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed (IVBN) vindt de invoering van een noodknop overbodig bij de het oplossen van de knelpunten op de woningmarkt.Het eerder gepresenteerde eigen ‘Middenhuurakkoord’ voorziet volgens directeur Frank van Blokland al in een oplossing. 

IVBN:  Onze voorstellen doen al wat Ivens wil
Frank van Blokland

Van Blokland reageert daarmee op een interview dat Vastgoedmarkt onlangs had met Laurens Ivens, wethouder Bouwen en Wonen. Ivens spreekt hierin onder meer zijn zorg uit over het gebrek aan betaalbare huur én koopwoningen. Ivens acute zorgen, en de reden dat hij voorstander is van een noodknop, heeft echter vooral betrekking op de voorraad particuliere huurwoningen. Dat zijn er in Amsterdam 40.000, die in de huurcategorie tot 720 euro vallen. ‘We zien dat deze woningen in toenemende mate verhuizen naar het duurdere segment, sneller dan er op dit moment betaalbare huurwoningen bij komen.’

Constructieve bijdrage

Volgens Van Blokland heeft IVBN onder meer Ivens al een aanbod gedaan om een constructieve bijdrage te leveren aan de middenhuur problematiek. Daarmee doelt de directeur op het Middenhuurakkoord dat de vereniging begin juli presenteerde en dat langs verschillende lijnen moet bijdragen aan meer betaalbare huurwoningen. ‘Zoals bekend wijzen wij een noodknop af; terwijl; Ivens die absoluut wil invoeren, met name in verband met de grote voorraad particuliere huurwoningen Maar in ons aanbod zit al een tempering van de huurstijging ná mutatie van de huurder en een aantal voorstellen die doen wat Ivens wil.

Lees het complete interview met Laurens Ivens in de Vastgoedmarkt van oktober. Deze uitgave verschijnt op 18 oktober. 

Reageer op dit artikel