nieuws

Grootste datacenterbedrijf door fusie

Beleggingen

DWS voegt The Datacenter Group (TDCG) en NLDC samen  tot het grootste onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland.

Grootste datacenterbedrijf door fusie

De infrastructuurtak van de mondiale vermogensbeheerder DWS nam eerder dit jaar NLDC over van KPN en heeft ook een meerderheidsbelang in TDCG gekocht. Beide aankopen zijn gedaan ten behoeve van het Europese infrastructuurfonds van DWS.

Door de fusie ontstaat de grootste speler in de Nederlandse markt met klanten als grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. Het nieuwe bedrijf is vooral prominent in Amsterdam, maar heeft ook een groeiend aantal regionale hubs. De Duitse vermogensbeheerder DWS investeert met een langetermijnfocus in infrastructuurobjecten, en heeft er de middelen voor om de groeiambities van de nieuwe onderneming in binnen- en buitenland te versnellen.

TDCG en NLDC hebben samen tien vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Deze vestigingen hebben een gezamenlijke omvang van bijna 50.000 m2 en een capaciteit van 65 megawatt.

Het meerderheidsbelang in TDCG is gekocht door fondsen van de divisie infrastructuurbeleggingen van DWS. Siemon van den Berg houdt een minderheidsbelang in de nieuwe combinatie en zal de strategische ontwikkeling van de combinatie blijven ondersteunen als lid van de Raad van Commissarissen. De andere oprichter van TDCG, Ali Niknam, heeft zijn aandelen aan DWS verkocht. Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

De fusie wordt de komende maanden afgerond .

Reageer op dit artikel