nieuws

Designer Outlet Roosendaal moet ook sinjoor bedienen

Beleggingen

Designer Outlet Rosada heet sinds kort Designer Outlet Roosendaal en heeft volgens Pieter van Voorst Vader van eigenaar McArthurGlen een potentiële doelgroep van 20 miljoen mensen.

Designer Outlet Roosendaal moet ook sinjoor bedienen
Designer Outlet Roosendaal

McArthurGlen is marktleider in Europa met 24 outletcentra en heeft volgens development director Pieter van Voorst Vader nog de nodige nieuwe centra in de pijplijn. In totaal beheert McArthurGlen 630.000 m2 wvo, waarop meer dan 2.000 merken hun thuis vinden. Per jaar komen er 90 miljoen bezoekers naar de centra die er minimaal 3 uur besteden, goed voor een omzet van 4,5 miljard euro op jaarbasis.

Gezond outletcentrum

Hij omschrijft het recent tot Designer Outlet Center Roosendaal omgedoopte centrum in de de West-Brabantse stad als een gezond outletcentrum. ‘We zitten er samen in’, aldus Van Voorst Vader die daarmee ook doelt op het lokale management en de gemeente. Hij verontschuldigt zich bij voorbaat voor het Engelse jargon – in center experience en event- waarmee naast de 4 p’s in de marketingmix de mensen naar het centrum moeten worden gelokt.

‘Het gaat erom dat het centrum verrast, dat je plant om er naar toe te gaan. Winkelen is veel meer leisure geworden. Maar we streven het niet na om een pretpark te worden. Winkelen staat op nummer 1 en is steeds meer verweven met vrijetijdsbesteding.’

Potentiële doelgroep

De Designer Outlet Roosendaal heeft volgens Van Voorst Vader extreem veel potentie. De potentiële doelgroep voor het voormalige Rosada becijfert hij op 20 miljoen, waarbij hij sowieso de agglomeraties rondom Antwerpen en Rotterdam rekent. Waarbij dan wel de vraag is of de Rotterdammer of sinjoor (Antwerpenaar) na werktijd nog wel trek heeft om ‘helemaal’ naar Roosendaal te rijden om kleding of andere spullen te shoppen.

Centrummanager François Peeters: ‘Dat is mede de reden de openingstijden van dit centrum per 1 april zijn verruimd van 18.00 uur tot 20.00 uur. We onderzoeken ook nog de mogelijkheid om de restaurants op het terrein langer open te houden.’

Reageer op dit artikel