nieuws

Circulaire en financiële waarde van vastgoed Schiphol Trade Park in kaart

Beleggingen

Vastgoedontwikkelaar Necron draagt bij aan de circulaire gebiedsontwikkeling op Schiphol Trade Park (STP) door al haar vastgoedontwikkelingen op STP te registreren in Madaster.

Circulaire en financiële waarde van vastgoed Schiphol Trade Park in kaart

Dankzij deze registratie kunnen alle gebouwen waaronder een Intercity hotel worden voorzien van een materialenpaspoort. De veelomvattende informatie in een materialenpapsoort maakt hergebruik van materialen eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en elimineert afval.

In 2018 begonnen de werkzaamheden op Schiphol Trade Park met de voorbelasting van de infrastructuur en begin 2019 zijn de eerste gronden uitgegeven. Necron is als een van de eerste ontwikkelaars gestart met de ontwikkeling van een duurzaam Intercity hotel, deel uitmakend van het totale Ellipse Park van Necron. Door de gebruikte materialen en producten in het gebouw te registreren in Madaster is op ieder gewenst moment te achterhalen wat de kwaliteit en herkomst van deze materialen en producten is en waar ze zich bevinden.

Daarnaast worden circulaire én financiële informatiestromen met elkaar verbonden waardoor de historische, actuele en toekomstige waarde op materiaal-, product-, element-, gebouw-, en portefeuilleniveau wordt weergegeven. Deze informatie bevindt zich in een beveiligd webbased materialenpaspoort wat automatisch wordt gegeneerd na registratie in een Madaster. Handig bij onderhoud, maar ook bij toekomstige verbouwingen en waardebepalingen van het gebouw.

‘Registratie in Madaster biedt meer dan alleen een centraal overzicht van al het vastgoed en de gebruikte materialen en producten. Het materialenpaspoort geeft tijdens iedere levensfase van het gebouw een gedetailleerd en actueel overzicht van de circulaire en financiële waarde. Eigenaren, financiers, ontwerpers, leveranciers, aannemers en verwerkers worden op deze manier gestimuleerd om circulair te bouwen’, aldus Rob Oomen, Partnership Manager Madaster.

Reageer op dit artikel