nieuws

Ook Amsterdam bouwt voor onmisbare beroepen

Beleggingen

Wonam heeft 89 nieuwe  vrije sector huurwoningen op het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost opgeleverd.

Ook Amsterdam bouwt voor onmisbare beroepen
Coubertin Zeeburg

Het huurwoningproject – Coubertin Zeeburg – omvat zes afzonderlijke gebouwen met een woningaanbod variërend van 2-, 3- en 4-kamer appartementen en een gezamenlijke parkeergarage.

Exclusieve toewijzing

Wonam heeft in overleg met de gemeente Amsterdam en SIGRA – het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties in Amsterdam – bijna 20 procent van de appartementen (15) exclusief toegewezen aan mensen in de zorg & welzijnssector.

Hulpverleners in Maasstad

Amsterdam  is niet de enige stad die bouwen voor specifieke doelgroepen propageert. Recent kwam Rotterdam ook met de boodschap dat het meer middenhuur wil gaan realiseren voor hulpverleners die in de Maasstad werken. 

Robert Kohsiek, directeur Wonam: ‘Wij zijn er trots op om ook nu, na de oplevering van ons woonproject Sandebak waar vorig jaar 30 leraren zijn gaan wonen, in Coubertin Zeeburg woningen exclusief toe te wijzen, dit keer is dat aan zorgprofessionals. Hiermee leveren we een actieve bijdrage aan de huisvesting van mensen in onmisbare beroepen die nodig zijn om onze steden leefbaar en veilig te houden. Daarnaast draagt dit project bij aan onze ambitie om dit jaar 2.500 huurwoningen in Amsterdam en in Utrecht te realiseren in het middensegment van de huurwoningmarkt.’

Volledig verhuurd

De oplevering van Coubertin Zeeburg betekent het achtste woonproject van Wonam gericht op vrije sector huurwoningen in Amsterdam en in Utrecht. Alle woningen in Coubertin Zeeburg waren al voor de oplevering volledig verhuurd. Wonam is een woningbouworganisatie die zich specifiek richt op de ontwikkeling van (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam en Utrecht. Het bedrijf heeft in totaal zo’n 1.600 huurwoningen gerealiseerd of momenteel in aanbouw.

Reageer op dit artikel