nieuws

WDP bouwt 60.000 m² magazijn voor Pirelli in Slatina

Beleggingen

WDP bouwt een nieuw warehouse van ruim 60.000 m² voor autobandenproducent Pirelli te Slatina in Roemenië ter uitbreiding van de bestaande productiesite van Pirelli. WDP voorziet een investeringsbedrag van circa 40 miljoen euro voor deze realisatie.

WDP bouwt 60.000 m² magazijn voor Pirelli in Slatina
WDP Logistics Park Cluj-Napoca in Roemenië

Dat meldt het in Amsterdam en Brussel genoteerde logistieke vastgoedfonds.

De bestaande productiesite van Pirelli, specialist in productie van autobanden, te Slatina (RO) wordt door WDP uitgebreid met een state-of-the-art nieuwbouwmagazijn van circa 62.000 m2. Dit project kadert in de verdere uitbouw van de grootste en belangrijkste productiesite van het in Italië genoteerde Pirelli. Het nieuwbouwmagazijn wordt immers ontwikkeld direct naast en in rechtstreekse verbinding met de bestaande productiehal. De investeringen van de afgelopen jaren door Pirelli hebben de activiteiten op deze locatie opgedreven, waardoor uitbreiding noodzakelijk werd.

Zo zal de inbound en uitbound logistiek worden ondergebracht in het nieuwe gedeelte en is daar ook ruimte voorzien voor productieactiviteiten.
De Pirelli-site te Slatina is gelegen ten westen van Boekarest, langs de autosnelweg Craiova-Pitesti.

Na realisatie – voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2020 – zal Pirelli het nieuwe logistieke gebouw huren voor een periode van vijftien jaar vast. WDP gaat uit van een investeringsbudget van circa 40 miljoen euro op basis van een marktconform rendement.

Jeroen Biermans, General Manager van WDP in Roemenië:  ‘De realisatie van dit nieuwbouwmagazijn zorgt voor een optimalisatie van de belangrijkste productiesite van Pirelli en bestendigt de toekomst van deze locatie.’

Eerder kondigde WDP  al aan dat Roemenië een steeds belangrijkere markt wordt.

Reageer op dit artikel