nieuws

Toplocaties CBRE hebben nu duurzaamheidsstempel

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft namens haar investeerders in de CBRE Dutch High Street Club circa 280.000 m2 winkeloppervlakte in één keer gecertificeerd door middel van de BREEAM-NL In-Use portfolio aanpak. Het betreft de grootste portefeuille tot nu toe die in één keer is gecertificeerd.

Toplocaties CBRE hebben nu duurzaamheidsstempel
Bijenkorf Amsterdam

 

Begin 2018 zijn voor de gehele winkelportefeuille energielabels verkregen, met gemiddeld een A-label. De portefeuille is op meerdere duurzaamheidsaspecten beoordeeld en heeft een gemiddelde score ‘Good’ gekregen. De BREEAM in Use certificaten zullen worden gebruikt als startpunt van de verdere verduurzaming.

Bijenkorf-panden

De gecertificeerde portefeuille wordt door CBRE Global Investors beheerd voor vier institutionele investeerders waaronder het CBRE Dutch Retail Fund. De portefeuille bestaat uit iconische panden in de grote steden, waaronder vijf gebouwen van de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Maastricht, en tien filialen van HEMA op hoofdwinkelstraten. Daarnaast bevat  de portefeuille  een groot aantal monumentale panden, zoals het oudste pand in de portefeuille (Grote Staat 16 te Maastricht) dat dateert uit 1751.

‘Bijzondere prestatie’

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC) is verheugd met de gekozen aanpak van CBRE Global Investors: ‘Dat in een relatief korte tijd zo’n groot oppervlakte is gecertificeerd is een bijzondere prestatie. Deze aanpak is een goed voorbeeld hoe een grote vastgoed portefeuille op structurele wijze kan worden verduurzaamd.’

W4Y Adviseurs heeft de hele portefeuille als BREEAM In Use Expert beoordeeld met inbreng van property managers CBRE en Cushman & Wakefield. DuurzaamheidsCertificering heeft als assessor de audit uitgevoerd.

Reageer op dit artikel