nieuws

Minder faillissementen, maar trend onduidelijk

Beleggingen

Voor het eerst na drie maanden van stijgingen is het aantal faillissementen in januari gedaald. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Handelsbedrijven ging in aantallen het vaakst over kop, horecazaken in relatieve zin. 

Minder faillissementen, maar trend onduidelijk

Er zijn in januari 47 bedrijven minder failliet verklaard dan in december. Vorige maand gingen er 283 bedrijven over de kop, waar dat er een maand eerder nog 330 waren.

Neerwaartse lijn

Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna steeg het aantal faillissementen echter drie maanden op rij om vorige maand weer de neerwaartse lijn te kiezen. De trend op korte termijn is volgens het CBS onduidelijk.

Bedrijfstak horeca

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59, niet onlogisch gelet op het grote aantal bedrijven in deze bedrijfstak. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.

Reageer op dit artikel