nieuws

Bouwinvest wil aanpassing entree WTC Rotterdam

Beleggingen

De aanblik van het World Trade Center Rotterdam vanaf de Koopgoot gaat mogelijk flink veranderen.

Bouwinvest wil aanpassing entree WTC Rotterdam

Een groot terras op het zuiden en twee duidelijk zichtbare roltrappen op het midden van de stenen trapopgang. Dat zijn enkele van de aanpassingen waarmee Bouwinvest het WTC Rotterdam toegankelijker wil maken en beter laten aansluiten op de omgeving. Bij de renovatie overlegt Bouwinvest met de gemeente en monumentenzorg.

‘We willen twee roltrappen in het midden plaatsen zodat ze recht naar de ingang leiden. Het mooiste zou zijn als ze de loop van de stenen trapopgang volgen, ook op de horizontale delen. Zodat het een ervaring wordt om de trappen te bestijgen’, zegt Jan-Willem Kos, senior assetmanager bij Bouwinvest. Nu loopt er aan de rechterkant van de stenen trappen een smalle roltrap langs de gevel.

‘Gebouw met verhaal wordt trekpleister talent’

‘Gebouw met verhaal wordt trekpleister talent’

Kernpunten van het masterplan voor de renovatie van WTC Rotterdam zijn verbetering van de ontvangst en van de routing en verhoging van het voorzieningenniveau. Daarvan getuigt nu al de Koffiesalon aan de linkerkant van de ontvangsthal. Verderop aan de linkerkant van de begane grond huist het 24 uur per dag toegankelijke business center, dat eerst op een verdieping zat.

Belangrijk programmaonderdeel is de ontsluiting van de hoogbouw met een loopbrug vanuit de entree. Bezoekers van de hoogbouw hoeven daarmee niet meer over de beursvloer waar het druk kan zijn. Ook de parkeerkelder moet straks uitmonden in het entreegebied.

Het WTC is eigendom van het Bouwinvest Office Fund.

Reageer op dit artikel