'Kroonenberg koopt Hema's in Amsterdam, Rotterdam en Zaandam

'Kroonenberg koopt Hema's in Amsterdam, Rotterdam en Zaandam

Kroonenberg Groep heeft drie Hema-panden gekocht van een consortium van beleggers.

Het betreft retaillocaties aan de Gedempte Gracht 57 in Zaandam, Zuidplein Hoog 770 in Rotterdam en Osdorpplein 626 in Amsterdam, die alle langdurig verhuurd zijn aan Hema. In totaal meet het gekochte 9.320 m2.

Halverwege juli 2018 kocht Kroonenberg Groep van het zelfde consortium drie Hema locaties in Amsterdam, aan de Ferdinand Bolstraat 93-93a, de Kinkerstraat 313 en de Linnaeusstraat 245. Kroonenberg bezat in de Ferdinand Bolstraat al het pand van de naast de Hema gelegen supermarkt Jumbo.

Financiële gegevens zijn door de betrokken partijen niet vrijgegeven. Doordat het een aandelentransactie betreft zijn deze ook niet in het Kadaster te achterhalen.

CBRE trad op als asset manager en verkoopadviseur. De verkoper werd bijgestaan door Crossroads Real Estate en juridisch geadviseerd door Allen & Overy. Kroonenberg Groep werd juridisch bijgestaan door Houthoff en Lexence.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.